لینک به صفحه «هالو زال - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد» تا ۴٠ ثانیه دیگر نمایش داده میشود.
برای مشاهده مطلب فوق از لینک مقابل استفاده نمائید: هالو زال - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
هالو زال - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد هالو زال از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد زال علاءالدینوند بختیاری شُهره به هالو زال از شخصیتهای معنویِ محسوب میشود. هالو زال گذشته از جایگاهِ خانوادگیِ خود نمادی از فرزانگی و دوراندیشی در است و میانِ بختیاریها نقشی همچون در را بهعهده دارد. محتویات خانواده[ ] هالو زال فرزندِ آرستم علاءالدینوند، شخصیتی تاریخی و همزمان با دورهٔ است.[ ] شهرت[ ] شهرتِ وی بهدلیلِ تحذیر و پیشبینیِ قتلعامِ و سرانِ ، پیش از رویاروییِ خونبار با جعفرقلی خان است که منجر به سالها جنگ و نا آرامیِ داخلی در بختیاری گردید. ایشان اگرچه نتوانست مانعِ قتلعامِ نامدارخان و همراهانش شود، اما با گریختنِ خود و دو کودکِ همراهِ نامدارخان به ادامهٔ حیاتِ سیاسیِ خانوادهٔ کشتهشدگان کمک میکند. قتلِ نامدارخان بختیاروند و همراهان[ ] درسالهای ۲۱–۱۲۲۰ خورشیدی و پس از اوجگیریِ جنگ میانِ و ، اقتدار و شجاعتی از خود در بختیاری بروز داد که باعث محبوبیت وی شد. اما این شجاعت و محبوبیت باعث آن نگردید تا از کینه و قصاص آنادعلی راکی فرزند طهماسب خان بگذرند. بعد از اختلافی که میان جعفرقلی خان بختیاروند و نامدارخان منجزی روی داد (هر دو خان بختیاروند بودند)، جعفرقلی خان به تحریک داییهای خود (فرزندان طهماسب خان راکی) و به قصد شکست رقیب تصمیم به دفع نامدارخان گرفت. باید یادآور شد که همچنان سرانجام خونین این برادرکُشی در پردهای از ابهام است. اما از آنجا که در خاطرات گذشتگان از نامدارخان به نیکی یاد میشود، بعید بوده که وی قصد کُشتن جعفرقلی خان را داشته است. از طرفی دیگر با تمام خاطرات بجای مانده از جنگها و درگیریهای ایلیِ جعفرقلی خان نیز نمیتوان به قطعیت گفت که وی نیز چنین قصدی داشته، اما با سوء تفاهمی که به آن دچار شده بود، مرتکب چنین عملی گردید. نامدارخان به نصایحِ هالو زال مبنی بر عدمِ اعتماد و دوستی با جعفرقلی خان گوش میدهد و چادری را در نزدیکی دو چادر دیگر برپا میکند و اسلحهها را برای حملهٔ احتمالی در آنجا پنهان مینماید اما به رسمِ قولی که داده بود، اسلحهای حمل نمیکند. از طرفی دیگر، خبرچینان و دشمنان هر دو به جعفرقلی خان خبر میدهند که نامدارخان چادری پر از اسلحه را در کنار دو چادر مهمانی برپا کرده و قصدِ کشتار آنان را دارد. هنگامی که جعفرقلی خان و همراهانش به نزدیکی چادرهای بر پاداشتهٔ نامدارخان در گردنهٔ کوه میرسند (در سرآستان پیرمحمود در )، با دیدنِ چادری که در کنار چادرهای مهمانی برپاست شکش به یقین تبدیل میشود و تصمیم به قتلِ نامدارخان میگیرد. سرنوشتِ عالیورانِ بابادی[ ] در این واقعه 7نفر ازطایفه عالیور"احمد سمالی"" نیز مهمان نامدارخان بودند. گفته شده نامدارخان در حالیکه رو به جان دادن بود از جعفرقلی خان میخواهد عالیوران را که مهمانند نکشند، اما آنان نیز به قتل میرسند. هالو زال در فولکلور بختیاری[ ] اشعار و داستانهایی در فرهنگ در موردِ وی ساخته شده و چندی با صدای خوانندگان بزرگ بختیاری همچون برای وی خوانده شده است. هالو زال خُـو اِگُوهه، مَگُوین و مَخَندیناسبونتونِ زین کُنین، یَراق بِوَندین هالو زال خُـو اِگُوهه، بِس بِگرین گوشاسبونتونِ زین کُنین، خُوتون یَراقپوش سُواری...
این مطلب در وبسایت fa.wikipedia.org منتشر شده است و «لینکـچه» در قبال آن مسئولیتی ندارد.
با استناد به ماده 74 قانون تجارت الکترونیک مصوب 17/10/1382 مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «لینکچه» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
با استناد به ماده 74 قانون تجارت الکترونیک مصوب 17/10/1382 مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «لینکچه» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.